BOSHLANG’ICH SINF O’QUVCHISINING ONA TILI VAO’QISH SAVODXONLIGI DARSLARI ORQALI MILLIY QADRIYATLARIMIZNI O’RGANISHNING SAMARALI OMILLARI - Sh.B.Jumanova (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quv mashg’ulotlari jarayonida intellektual meroslarning tub mohiyati, didaktik tahlili va tarbiyaviy tahlillarning yaxlitligida amalga oshirilishi, qolaversa jarayonni amalga oshirishda darsning didaktik va tarbiyaviy maqsadini aniqllash, qanday ta`limiy va tarbiyaviy tushunchalar, nazariy bilim berishga e`tibor berish lozimligi, o’qituvchi va o’quvchi faoliyatining yo’nalishlari, darslik materialini o’rganish bosqichlari, hajmi, vaqti belgilanadi – dars jarayonida qo’llaniladigan usullar: darslik bilan ishlash, mustaqil og’zaki va yozma ishlarni tashkil etish, muammoli vaziyat yaratish, didaktik o’yinlardan foydalanish va boshqa ta`limiy va tarbiyaviy ishlar tizimi haqida fikrlar yuritilgan.