MAQSUD SHAYXZODANING “JALOLIDDIN MANGUBERDI” DRAMASIDAGI MANGUBERDI OBRAZI - Xayriyev Xayriddin Sirojiddin oʻgʻli (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya: Maqsud Shayxzoda koʻplab she’rlar muallifi boʻlishi bilan bir qatorda hammamizga ma’lum va mashhur boʻlgan “Jaloliddin Manguberdi” dramasining ham muallifi hisoblanadi. Biz bilamizki, Jaloliddin Manguberdi yur himoyasida oʻz jonini tikkan Xorazmshoh hisoblanib, tarix jabhalariga muhrlanib qolgan. Shuning uchun ham bugungi kungacha har bir avlod oʻrtasida uning jasorati, jurʼati, yurt sevarligi bilan ajralib turardi va cheksiz muhabbatga ega. Ushbu maqolada Maqsud Shayxzodaning “Jaloliddin Manguberdi” dramasidagi Manguberdi obrazi qisqacha tortilib beriladi.