ЮКСАК ТУРМУШ ДАРАЖАСИ – МЕҲНАТ МИГРАЦИЯСИ КЎЛАМИНИ ОПТИМАЛЛАШТИРУВЧИ АСОСИЙ ОМИЛ - Санжар Авазов (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Аннотация: Глобаллашув жараёни тобора шиддатли тус олган давримизда миграция жараёни, айниқса ташқи миграция оқими кучайгандан кучайиб бормоқда. Ушбу мақолада барча замонларда долзарб аҳамият касб этган миграция, меҳнат миграцияси масалалари таҳлил этилган. Айниқса бугунги глобаллашган дунёда кўпчилик юртдошларимизнинг ташқи меҳнат мигрантларига айланиш сабаблари ҳамда ўзбекистонлик меҳнат муҳожирларининг ижтимоий аҳволи, уларни қийнаётган муаммолар хусусида атрофлича фикр юритилган.