RAQAMLI IQTISODIYOTNI RIVOJLANTIRISHNING IQTISODIY ASOSLARI - Xolbekova Dilobarxon Rasuljon qizi; Nasirov Abdullo Xayrullayevich (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada biz raqamli iqtisodiyot evolyutsiyasini ta'minlovchi asosiy iqtisodiy ustunlarni ko'rib chiqamiz va uning kengayishiga turtki bo'lgan o'zaro bog'liq omillarni o'rganamiz. Raqamli iqtisodiyotning iqtisodiy asoslari innovatsiyalar va tadbirkorlik madaniyatini yuksaltirishdan tortib raqamli infratuzilmaga sarmoya kiritish, maʼlumotlarga asoslangan tushunchalarni rivojlantirish, raqamli koʻnikmalarni rivojlantirish va samarali meʼyoriy-huquqiy bazalarni yaratishgacha boʻlgan davrda barqaror rivojlanishni taʼminlay oladigan dinamik va mustahkam ekotizim uchun zamin yaratadi.