КРЕМНИЙЛИ P-N ѲТИӮИН ИЗЕРТЛЕӮ - Abdreymov A.A.; Xojamuratova J.R. (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Анотация: Кѳлемлик заряд областындағы микропазма каналындағы терең қәддилердеги қайта зарядланыӯды иззертлеӯде –микроплазмадағы биринши импульс кернеӯи Uп ҳәм микроплазманың толық қосылыӯы кернеӯиниң температураға байланыслы екенлиги келип шығады. Терең қәддилерде қайта зарядланыӯ парамеьтирлериниң анықланыӯы микроплазма кернеӯиниң турақсызлығының тамамланыӯ аралығының бар екенлиги келип шығады. Тёрең қәддилер концентрациясының микроплазма каналындағы бир қанша орташа мәнисинен жоқары бир қанша қатарларды пайда етеди терең қәдди даӯамында микроплазма каналында эмиссия тезлиги сыйымлылығы қоздырыӯы мүмкин,Сол себепли эмиссия тезлиги электр майданға ғарезли. Микроплазма каналындағы кеңислик заряд областындағы терең қәддилердиң қайта зарядланыӯы Uқос қосылыӯ кернеӯиниң температыӯраға монотон емес турде ғәрезлилигин келтирип шығарады.