ДАЛИЛ – ИСБОТ ҚИЛИШ ИНСТИТУТИНИНГ ЭНГ МУҲИМ МЕЗОНИ - Ҳайитов Вафо Шавкатович (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Аннотация: Жиноят процессида далил сифатида жиноят содир этилганлигини тавсифловчи ахборотлар, жиноятга алоқадор маълумотлар, жиноятнинг содир этилганлиги ёки содир этилмаганлигини тасдиқловчи маълумотлар, гумон қилинувчи, айбланувчи ва судланувчининг айбдор ёки айбдор эмаслигини тасдиқловчи маълумотлар, кўрсатувлар, жиноят ишига тааллуқли бўлган фотосуратлар, аудио (видео) ёзувлар, электрон (рақамли) далиллар, баённомалар ва ҳимоячи томонидан тўпланган маълумотлар муҳим саналанади.