XALQARO HUQUQDA APARTEYT TIZIMIGA QARSHI KURASH - Mamadjanova Baxriniso Meхriyod qizi (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Xalqaro huquqda aparteid tizimiga qarshi kurash uzoq va murakkab kurash edi. Afrikaan tilida “alohidalik” degan ma’noni anglatuvchi aparteid 1948 yildan 1990-yillarning boshigacha Janubiy Afrikada amalga oshirilgan institutsional irqiy segregatsiya va kamsitish tizimi edi. Aparteid rejimi ko‘pchilik qora tanli aholiga asosiy inson huquqlari, jumladan, ularning harakatlanishi, ta’lim olishi va ish bilan ta’minlanish imkoniyatlarini cheklashdan voz kechish bilan tavsiflangan.