AFRIKADA MUSTAQILLIK, QASHSHOQLIK VA TARAQQIYOT MUAMMOLARI - Nargiza Jo‘rayeva To‘raevna (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqola Afrikadagi mustaqillik, qashshoqlik va taraqqiyotning o'zaro bog'liq masalalariga bag'ishlangan. Unda Afrika xalqlarining mustaqillikka erishishining tarixiy konteksti, qashshoqlikning doimiy muammosi va taraqqiyot yo'lidagi sa'y-harakatlar ko'rib chiqiladi. Tarixiy obzor, statistik ma'lumotlar va amaliy tadqiqotlar kabi turli usullarni tahlil qilish orqali u hozirgi holatni o'rganadi. Natijalar Afrika xalqlari duch keladigan yutuqlar va doimiy to'siqlarni ta'kidlaydi. Muhokama bo'limi ushbu muammolarni bartaraf etishning potentsial strategiyalarini baholaydi va barqaror rivojlanish bo'yicha takliflarni taklif qiladi. Oxir oqibat, maqola Afrikaning to'liq salohiyatini ochish uchun ushbu muammolarni hal qilish muhimligini ta'kidlaydi.