YAKKALIK SVETOFOR LOYIHASI JARAYONINI TASHKIL ETISH - Nurmatov Ismoiljon Yusupovich (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasi Farg’ona viloyatida joylashgan shaxar markazidagi va tumanlardagi chorrahalar va transport qatnovi ko‘p joylardagi svetafor bilan bog’liq masalalar o’z aksini topgan. Transport tirbandliklari balki ko‘p hollarda svetaforlar ishlamay qolish hollari ko‘p kuzatiladi va elektr tarmoqlarida ko‘p uzulishlar sababiga svetaforlar ishlamay transport vositalariga noqulaylik keltiradi va yo‘l harakati hodimlari bu muammoni hal qilguncha ko‘p vaqt sarflashadi va bu ko‘rinishdagi ishlar ko‘p hollarda noroziliklarga olib keladi. Nafaqat transport yo‘llarida balki piyodalar o‘tish yo‘laklarida ham noqulaylik va kutish hollari kuzatiladi va piyodalarning ham ko‘p noroziligiga sabab bo‘ladi.