BUXORO AMIRLIGIDA “KICHIK QIYOMAT” - Pirimqulova Feruza Husan qizi (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Rossiya imperiyasining O’rta Osiyo xonliklari, xususan, Buxoro amirligining o’z mustamlakasiga aylantirish jarayoni va Buxoro xalqining hasrati, davlatning ijtimoiy-siyosiy, madaniy tizimiga ko’rsatgan salbiy ta’siri va bu voqealardan olinadigan xulosalar haqida so’z yuritiladi.