STEREOMETRIYA BO’LIMI VA UNING BA’ZI AKSIOMALARIDAN KELIB CHIQADIGAN NATIJALAR - Axmedova Mashhura Muzaffarovna (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Ushbu maqolada stereometriya bo’limini dastlabki tushunchalari, aksiomalari va ulardan kelib chiqadigan ba’zi natijalar keltirilgan bo’lib, maktab o’quvchilari stereoemtriya kursi haqida tushunchaga ega bo’lishlari uchun boshlang’ich ma’lumotlarga ega bo’ladilar. Maktab geometriya kursining stereometriya bo‘limida o‘quvchilar geometrik shakllarni tasvirlash jarayonida biroz qiyinchiliklarga duch kelishadi.