JAHONDA DEMOGRAFIK JARAYONLARNI UMR DAVOMIYLIGI MASALALARI HAMDA DUNYO AHOLISINING STATISTIK TAHLILI - Amonova Nargizaposhsho (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Ushbu maqolada aholining demografik jarayonlarini o‘rganish manbalari, ilg‘or xorijiy davlatlarda aholi ko‘rsatkichlarining hisobini yuritilishi, aholining tabiiy va mehanik harakati ma’lumotlarining yig‘ish usullari, aholi registri ma’lumotlaridan foydalanish, aholini ro‘yxatga olish, dunyo aholisining tarixi, jahonda istiqomad qilayotgan insonlar takror barpo bo‘lishi va dunyo aholisining yosh-jins piramidasi haqida takidlanib, shuningdek, so‘ngi yillarda O‘zbekiston va dunyo aholisining o‘zgarish tendensiyalari hamda aholisi soni eng ko‘p va eng kam davlatlar bo‘yicha statistik tahlillar amalga oshirilgan.