O’ZBEKISTON-KOREYA: ISLOHOT VA O`ZGARISHLARDAGI YANGI QADAMLAR, MANFAATLI HAMKORLIK, DIPLOMATIK ALOQALAR - Xo`jamqulova Shaxnoza Sherboy qizi (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada O‘zbekiston va Koreya o‘rtasidagi diplomatic aloqaar va hamkorliklarning rivojlanishini ko‘rib chiqilgan. Koreya Respublikasi Prezidentlarining O‘zbekiston Respublikasi mustaqillikka erishgandan va uning e’tirof etilganidan keyin unga nisbatan olib borilgan tashqi siyosatini, bundan tashqari ikki tomonlama munosabatlarning rivojlanishini o‘rgangan ekspertlarning fikrlari va mulohazalarini, rivojlanishining keyingi manzarasi bo‘yicha qilgan tahminlari haqida fikr yuritilgan.