XALQARO SUDDA KO‘RILADIGAN JINOATLARNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Abdimuratov Albakir Amirovich (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada xalqaro sud va unda ko‘rib chiqiladigan ishlar haqida so‘z boradi. Shuningdek, Xalqaro sudning kelib chiqishi, tarixi, jinoiy ishlarni ko‘rib chiqish jarayoni (protsessi) haqida batafsil to‘xtalib o‘tiladi. Xalqaro sud qabul qilgan normativ-huquqiy hujjatlar va ular haqida ma’lumot berib o‘tiladi. Shular bilan bir qatorda xalqaro jinoyatchilarga ochilgan jinoiy ishlar va ularga berilgan jazolar haqida ma’lumotlar beriladi.