FOYDALI QAZILMALARNI KAVLAB OLGANLIK UCHUN SOLIQLAR (NKMK MISOLIDA) - Yusupov Mironshox Isomiddin o‘g‘li (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy maqolada O‘zbekistondagi NKMK misolida yer osti boyliklarini qazib olishda soliqlarning qo‘llanilishini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Ishning asosiy maqsadi zamonaviy amaliyot va muammolarni aniqlash, shuningdek, ushbu amaliyotni takomillashtirish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqishdir. Tadqiqot davomida yer osti boyliklarini qazib olishda qo‘llaniladigan soliq turlari bo‘yicha adabiyotlar o‘rganilib, bu boradagi xalqaro tajriba tahlil qilindi.