ИНТЕНЦИОНАЛЛИК КАТЕГОРИЯСИНИ ИФОДАЛОВЧИ ВОСИТАЛАРНИНГ «РЕЖАЛАШТИРМОҚ» ВА «УМИД-ИСТАК» СЕМАНТИКАСИГА ЭГА ФЕЪЛЛАРИ - Нажмеддинов Аҳмад Раҳматович (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Ҳар икки тилда иш-ҳаракатни амалга ошириш интенциясини воқелантириш учун функционал семантик майдонни ташкил қилувчи лексик, грамматик ва синтактик воситалар мавжуд. Ушбу майдон ўзининг серқирра ва нотекис табиати билан ажралиб турганлиги учун мавжуд бирликлар гуруҳининг ҳар бири ўзларининг марказ ва периферия зоналарига эга полицентрик тузилма ҳисобланади.