ИНТЕНЦИОНАЛЛИК КАТЕГОРИЯСИНИ ИФОДАЛОВЧИ ВОСИТАЛАРНИНГ МАҚСАД ҲОЛИ КЎРСАТКИЧЛАРИ. МАҚСАД ЭРГАШ ГАПЛИ ҚЎШМА ГАПЛАР - Нажмеддинов Аҳмад Раҳматович (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Интенционаллик нутқ механизмининг асосий жиҳати сифатида замонавий тилшуносликнинг устуворлик касб этган тадқиқот йўналишларидан биридир. Коммуникантларнинг интенционал эҳтиёжи ва унинг нутқдаги рўёби масалалари тадқиқи нутқий актлар назариясини ўрганиш объекти сифатида майдонга чиқди.