ABDULLA QODIRIYNING “O’TGAN KUNLAR” ROMANI TARIXIMIZNING “XON ZAMONLARI” HAQIDA HIKOYA QILADI - Do‘stnazarov Tal’at Bozorboy o‘g‘li (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya: Abdulla Qodiriy o‘z davrining ilg‘or bir ziyolisi sifatida Vatan va millat taqdiri xususida qayg‘urdi. Zamon taloto‘plari adib qalbini iztirobga soldi. “O‘tkan kunlar” romani orqali xalqning milliy ongini uyg‘otmoqchi, “tariximizning eng kir, qora kunlari”- yurtni mustamlaka balosiga yo‘liqtirgan keyingi noahil “xon zamonlari”dan so‘z ochib, bu ayanchli haqiqatdan xalqqa saboq bermoqchi bo‘ldi.