БУХОРО ШАҲАР САМОНИЙЛАР МАРКАЗИЙ МАДАНИЯТ ВА ДАМ ОЛИШ БОҒИ ҲУДУДИДАГИ ПИОНЕРЛАР КЎЛИ СУВЎТЛАРИНИНГ ТАКСОНОМИК ХУСУСИЯТЛАРИ - Жумаева Ш.Б. (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Аннотация: Пионерлар кўлининг ўрганилган жойларида фитопланктоннинг асосий сифат ва миқдорий хусусиятларини ўрганиш. Пионерлар кўлининг фитопланктонктон турларининг учраганлиги аниқлаш. Пионерлар кўлидан олинган сув намуналарида энг юқори умумий фитопланктон сонининг кўплиги Cyanophyta, энг юқори фитопланктон биомассаси эса Bacillariophyta ва Chlorophyta аниқланган.