ТИЖОРАТ БАНКЛАРИНИНГ РЕСУРС БАЗАСИНИ МУСТАҲКАМЛАШДА ДЕПОЗИТ ОПЕРАЦИЯЛАРИ БАРҚАРОРЛИГИНИ ТАЪМИНЛАШ ИСТИҚБОЛЛАРИ - Саримов Шахбозали Соатали ўғли (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Мустақиллик йиллари республикамизда икки поғонали мукаммал банк тизими шаклланди ва ривожланмоқда, банкларнинг хизмат турлари ҳамда сифатида жиддий ўзгаришлар юз бермоқда, чет эл банклари билан ўзаро ҳамкорлик алоқалари ўрнатилди ва такомиллашиб бормоқда. Бироқ мамлакат иқтисодиётини модернизациялаш шароитида банклар ресурслардан самарали фойдаланиши ҳамда депозитларнинг барқарорлигини таъминлаш билан боғлиқ айрим масалалар долзарблигича қолмоқда.