BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARI UCHUN MATEMATIKADAN PRAGMATIK TOPSHIRIQLARNI ISHLAB CHIQISHGA TA’SIR QILUVCHI OMILLAR: TAHLIL, TENDENTSIYALAR VA P EDAGOGIK ISTIQBOLLAR - Nasimova Shahnoza Ixtiyor qizi (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilari uchun matematikadan pragmatik masalalarni ishlab chiqishga ta’sir qiluvchi omillar ko‘rib chiqiladi. Maqolada talabalarning kognitiv rivojlanish darajasi, o‘quv dasturi va ta’lim standartlariga moslashish, o‘quvchilarning qiziqishlari va motivatsiyasi, asosiy ko‘nikmalarni rivojlantirish, shuningdek, vazifalarni farqlash va individuallashtirish zarurati ko‘rib chiqiladi. Ushbu omillarni tahlil qilish bizga boshlang‘ich sinf o‘quvchilari uchun matematikani muvaffaqiyatli o‘rganishga yordam beradigan pragmatik topshiriqlarni samarali yaratish usullarini aniqlash imkonini beradi.