SCRATCH DASTURIDA QAHRAMONLARNI HARAKATLANTIRISH HAMDA ANIMATSIYALAR BILAN ISHLASH METODIKASI - Axrorova Marjona (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Ushbu maqolada Kompyuterdan Scratch dasturiy tushunchalarini oʻrganish, ushbu dasturlash tili oddiy va tushunarli bo‘lganligi sababli, unda nafaqat o‘quvchilar, balki bog‘cha yoshidagi bolalar ham o‘z loyihalarini amalga oshirishlari mumkin.Scratch dasturlash muhitiga LEGO konstruktorlik dasturi asos qilib olingan, shu boisdan ham uning davomchisi hisoblanadi. Scratch dasturida qahramonlarni harakatlantirish obrazining xususiy hollari batafsil tahlil qilingan va ularga doir bir qator misollar keltirilgan. Zamonaviy O'zbekistonda mutaxassislar tayyorlash sifatini oshirish tizimini isloh qilish muammosi tobora o'tkirlashib bormoqda, bu esa davlatning bozor munosabatlariga kirib kelishi natijasida yuzaga keladigan yangi ijtimoiy ehtiyojlar bilan bog'liq.