FAZODA TO’G’RI CHIZIQLAR VA TEKISLIKLAR HAQIDA UMUMIY MULOHAZALAR - Nurullayeva Shahnoza (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Ushbu maqolada o‘xshash almashtirishlar, gomotetiya, affin almashtirishlar, inversion almashtirishlar, fazoda sferaga nisbatan inversiyalar haqida umumiy tushunchalar keltirilgan. Sferaga nisbatan inversiyada tekislik va sferaning obrazining xususiy hollari batafsil tahlil qilingan va ularga doir bir qator misollar keltirilgan. Zamonaviy O'zbekistonda mutaxassislar tayyorlash sifatini oshirish tizimini isloh qilish muammosi tobora o'tkirlashib bormoqda, bu esa davlatning bozor munosabatlariga kirib kelishi natijasida yuzaga keladigan yangi ijtimoiy ehtiyojlar bilan bog'liq.