ISLOMIY MOLIYALASHTIRISHGA OID SHARTNOMALARNING FUQAROLIK-HUQUQIY SHARTNOMALAR BILAN O’ZARO FARQLI VA O’XSHASH XUSUSIYATLARI, ULARNI MILLIY QONUNCHILIKKA TATBIQ QILISH USULLARI - Yo’ldashev Abbosbek Mo’minjon o’g’li (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Ushbu maqolada islomiy moliyalashtirishga oid shartnomalarning ayrim keng tarqalgan turlari, ularning tushunchasi va asosiy xususiyatlari haqida ma’lumot beriladi. Shuningdek, maqolada mazkur shartnomalar O’zbekiston Respublikasi qonunchiligidagi o’xshash shartnomalar bilan taqqoslanadi va ularni qo’llash uchun qonunchilikdagi qaysi shartnoma shaklini tanlash afzal ekanligi, ularni qo’llashda nimalarga e’tibor berishi kerakligi haqida so’z yuritiladi.