SHIRIN KARTOSHKA (Impaomoea batatas) O‘SIMLIGINING IQLIM OMILLARIGA MOSLASHUVCHANLIGI YUZASIDAN OLIB BORILGAN IZLANISHLAR - Ahmedova Iroda Asliddin qizi (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Maqolada no’ananaviy ekin turlaridan biri bo‘lgan shirin kartoshka nomi bilan tanilgan o‘simlik va uning respublikamiz turli iqlim sharoitlariga moslashtirish yuzasidan olib borilgan dala tajriba sinovlari hamda erishilgan yutuqlar, shirin kartoshkaning foydali xususiyatlari, hayotchanligi to‘g‘risida olib borilgan izlanishlar bayon etilgan.