MAQSUD SHAYXZODANING DRAMASIDA JALOLIDDIN MANGUBERDI OBRAZI - Ikramova Feruza Xayrullayevna; Sanjarova Marjona Sanjar qizi (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya: Maqolada Anushtegin Xorazmshoh Jaloliddin Manguberdi shaxsiyati, faoliyati va harbiy iste’dodi barcha davrlarda davlat arboblari, sarkardalar va oddiy xalq uchun qiziqarli bo‘lib kelgan. O‘rta asrlarning ko‘plab mashhur muarrixlari bu mard ajdodimiz haqida maxsus asarlar yozishgan, tarixlarda jasoratini madh etilganligi haqida ma`lumotlar keltirildi.