KARYER GIDRAVLIK EKSKAVATORLARINING DASTLABKI ISH FAOLIYATIDAGI FOYDALANISH SAMARADORLIGI. - Salimova Shaxrizoda Sanjar qizi (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Ishlarda [1,2,3,4,5] ochiq karyerdan foydalanish unumdorligi va samaradorligini belgilovchi asosiy omillarni o‘rganish gidravlik ekskavatorlar. Zaboyni qazish va ishlab chiqish jarayonlari, ish xavfsizligi va qo‘llashning texnologik sxemalari eng chuqur o‘rganilgan. Shu bilan birga, tadqiqotlar yozda +35 °C gacha va qishda -40 °C gacha bo‘lgan ekstremal haroratlarda tabiiy sharoitlarda o‘tkazildi. Biroq, bu tadqiqotlar kon gidravlik ekskavatorlardan foydalanish samaradorligiga rivojlanishning kon-texnik sharoitlari va iqlim omillarining ta’siri bilan bog‘liq. Kamroq darajada ular gidravlik yurituvchi va uning ishlashini ta’minlaydigan tizimlarning ta’sirining dolzarb masalalarini o‘rganishga tegishli. Konchilik instituti olimlari tomonidan bajarilgan ishlar siklini qayd etish lozim. A.A. Skochinskiy [6,17,18,19,20,21] unda Sumitomo Corp. tomonidan ishlab chiqarilgan ERP-1600G mahalliy aylanma ekskavatori va 204M bosimli va zarbali mexanizmlarning gidravlik yuritmasi bo‘lgan karyer ekskavatorining gidravlik yurituvchi tizimini takomillashtirish masalalari ko‘rib chiqildi. (Yaponiya) Marion (AQSh) litsenziyasi asosida. Ushbu tadqiqotlar natijalari gidravlik tizimlardagi nosozliklarni tashxislash va gidravlik suyuqlikni tozalash vositalarini yaratish muammolarini hal qilish uchun ishlatilishi mumkin.