ANUSHTAGIN-XORAZMSHOHLAR DAVRIDA ILM-FAN VA MADANIYAT - Dilfuza Matkarimova Odilbekovna (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Annotatsiya: Mamlakatimiz yer yuzidagi ilk sivilizatsiyalar vujudga kelgan va jahon fani va madaniyati taraqqiyotiga salmoqli hissa qo’shgan zamin hisoblanadi va shulardan Xorazm zamini ilm – fan beshigi sifatida dunyoga tanilgan maskan hisoblanadi. Xorazmda ilm-fanga hech qachon beetibor bo’linmagan shu jumladan Anushteginiylar davrida ham Xorazmda ilm – fanga katta e’tibor berilgan bo’lib maqola shuni yoritishga qaratilgan