DUNYONING RIVOJLANGAN MAMLAKATLARIDA SUDLANGAN SHAXSLARNING TAKROR JINOYATCHILIKLARINI OLDINI OLISH MAQSADIDA YO’LGA QO’YILGAN TA’LIM DASTURLARI VA TAJRIBALARI - Ikanova Lazokat Sultonnazir qizi (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya: Hozirda qamoqxonada ta'limning ahamiyati ko'plab mamlakatlar tomonidan tan olingan. Ta'lim ozodlikdan mahrum qilish jazosini o'tayotgan shaxslarga taqdim etiladigan keng qamrovli faoliyatning bir qismidir va ularning barchasi bitta kompleks maqsadga erishishga qaratilgan - sobiq mahkumlarni ijtimoiylashtirish va reintegratsiya qilish va takroriy jinoyatlarni kamaytirishga qaratilgan.