TURIZMDA MALAKALI KADRLARNI TAYYORLASH VA BOSHQARISH OMILLARI (Tezis) - Qutlimurotov Fayzullo Sadulayevich (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Mamlakat iqtisodiyotining shakllanish jarayoni ijtimoiy-iqtisodiy jarayonlarda ma’lum bir darajada o‘zgarishlar bo‘lishini taqozo etib, sifat ko‘rsatkichlarida o‘z aksini topadi. Mamlakatda sodir bo‘layotgan o‘zgarishlar eng avvalo iqtisodiy islohotlarning izchillik bilan amalga oshirilishi natijasida ko‘zga tashlanib bormoqda. Ayniqsa, iqtisodiyotning muhim tarmog‘i hisoblangan xizmat ko‘rsatish sohalari respublika iqtisodiyotining rivojlanishida, aholini ish bilan ta’minlashda, ularning moddiy farovonligini oshirishda muhim ahamiyat kasb etmoqda. Aynan shuning uchun ham noishlab chiqarish sohalari faoliyatini zamon talablari asosida tashkil etish maqsadida moddiy, jismoniy hamda moliyaviy resurslar ajratilib, uning rivojlanishi uchun zarur chora-tadbirlar belgilanmoqda.