КОРХОНА МОЛИЯВИЙ ҲОЛАТИНИ ТАҲЛИЛ ҚИЛИШДА МАХСУС ВЕБ-САЙТЛАРДАН ФОЙДАЛАНИШНИНГ АҲАМИЯТИ. (РФ МИСОЛИДА) - Низамова Зухра Арибжановна (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Аннотация. Ушбу тезисда хўжалик юритувчи субъектларнинг молиявий ҳолатини таҳлил қилишда автоматлаштирилган тизимнинг тутган ўрни хусусида сўз юритилади. Ҳозирги кунда ҳар бир соҳани автоматлаштириш, рақамлаштиришга алоҳида эътибор қаратилмоқда. Ҳар қандай турдаги корхонани молиявий ҳолатини махсус дастур ёрдамида таҳлил қилиб берилиши ҳам ташқи ва ички фойдаланувчиларга энг аввало корхонанинг иқтисодий ва молиявий жиҳатлари бўйича маълумотга эга бўлиш имконини беради. Шунингдек, ўтган даврга нисбатан корхона молиявий ҳолатида рўй берган ўзгаришларни кўриш ва улардан келиб чиққан ҳолда корхона фаолияти қай даражада самарадор эканлигини аниқлаш ёки мавжуд камчиликларни бартараф этишда зарур маълумотларни қисқа фурсатларда олиш ва уларни таҳлил қилиш тизимини шакллантириш молиявий барқарорликни таъминлашда катта аҳамият касб этади