THE ORIGINS OF VARIOUS NAMES IN THE TOPONYMICAL HISTORY OF PLACES IN SHAKHRISABZ - Raufova Movluda Nurxonovna (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya: Toponimiya, joy nomlarini o'rganish shaharning tarixiy va madaniy ildizlari to'g'risida qimmatli tushunchalarni beradi. Ushbu ilmiy maqola Shahrisabz shaharning leksikografik toponomiyasini, shuningdek uning shahar nomlarining kelib chiqishi va evolyutsiyasini o'rganadi. Tarixiy yozuvlar, etimologiya va lingvistik naqshlarni o'rganib, biz Shahrisabzning toponimik landshaftining boy gobelenlarini ochishni maqsad qilganmiz.