O’QUV JARAYONIDA INTERNET HAMDA WEB TEXNOLOGIYALARNING ROLI VA AHAMIYATI - Shodiyeva Maxfuza Istamovna (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Bugungi kunda Internet bizning hayotimizga tobora kirib bormoqda. Internetda pochta, telefoniya, biznes (savdo, bank, auksion) ishlari ko’proq amalgam oshirilmoqda. Kundan-kunga tarmoqda axborot manbalari ko’paymoqda. 2004 yilgi hisobotga ko’ra Internetdan foydalanuvchilar soni 600 mln. kishidan ortiq edi. Internet deyarli ta`lim jarayoni uchun ideal muhit vazihfasini o’taydi. Bunga Internet foydalanuvchilarining dunyoning istalgan nuqtasidan tarmoq resurslaridan foydalana olishligi muhim omillardan biri sifatida ko’rsatilmoqda.