RK-4 RUSUMLI SILKITUVCHI MASHINALARNING TEHNIKAVIY TAVFSIFLARI - O.A.Qosimov; Sharipov Sh. (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Mashinaning ishlashi kichik o`lchamdagi aylana shakildagi sho`tkalar yordamida uncha katta bo`lmagan pillalarning ip chularini qidirishga asoslangan ,bunda sho`tkalar aylana shaklidagi kanalda harakatlanadi va pillaning uchlari sho`tkaning uzluksiz tasiri ostida iplarning uchlarini avtomatik qidirish, iplarning uchlari topilgan pillalarni ipsiz uchlari bo'lmagan pillalardan saralash. Pillani silkitish uchlari topilmagan pillalarni ajratish va ularni yana shotka kallagiga qaytarish uchun zo`na . Cho'tkasi kallagi,qo`zg`almas ustun atrofida aylanuvchi 8 ta cho`tkalar o`rnatilgan diskdan iborat.