TERRORISTIK VA EKSTREMISTIK TASHKILOTLAR HAMDA OQIMLARNING AXBOROT TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANGAN HOLDA OLIB BORAYOTGAN TARG‘IBOT FAOLIYATINING SALBIY OQIBATLARI - Yakubov Xushnudbek Sheribbayevich; Zayniddinov Botirjon Zafar o‘g‘li (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Internet tarmog‘idagi ekstremizmning jamiyat uchun xavfli jihatlari hamda o‘ziga xos xususiyatlariga e’tibor qaratilgan. Taqiqlangan diniy mazmundagi nashidalar, ekstremizm, separatizm va aqidaparastlik g‘oyalari bilan yo‘g‘rilgan, jamitni radikallashuviga olib keladigan va terroristik tashkilot hamda ekstremistik oqimlar safini kengaytirishga xizmat qiladigan materiallarni tarqatilishi bilan bog‘liq huquqbuzarliklar sodir etilishiga olib kelayotgan sabab-sharoitlar tahlil qilingan hamda ushbu turdagi huquqbuzarliklarni oldini-olish maqsadida olib borilayotgan chora-tadbirlar samaradorligini oshirish yuzasidan taklif va tavsiyalar berilgan.