O’QTUVCHILARNING MALAKA OSHIRISH JARAYONIDA DASTURLASH TILLARINI O’QITISHNING INTERFAOL USULLARI VA METODIK ASOSLARI - Aminova X.O (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Har bir soha uchun aniq bir dasturiy ta’minotlarni ishlab chiqish muhim vazifalardan biri bo’lib, jamiyatning barcha sohalarida axborot texnologiyalarining keng foydalanib ish samaradorligi oshishiga, qolaversa, bu orqali ishdagi aniqlik, qog’oz tejamkorligiga, turli xildagi yuzaga kelishi mumkin bo’lgan muammolarni bartaraf etish hamda sifatli mahsulot ishlab chiqarishga erishish mumkin. Pedagogikada interaktiv metodlar quyidagicha ta'riflanadi: Bilish va kommunikativ faoliyatni tashkil etishning maxsus shakli bo'lib, unda ta'lim oluvchilar bilish jarayoniga jalb qilingan bo'ladilar, ular biladigan va o'ylayotgan narsalarni tushunish va fikrlash imkoniyatiga ega bo'ladilar. Interfaol darslarda o'qituvchining o'rni qisman o'quvchilarning faoliyatini dars maqsadlariga erisishiga yo'naltirishga olib keladi.