MA’RIFATPARVAR JADIDLAR HAYOTI VA JADIDCHILIK HARAKATLARI - X.U.Samatov; ORTIQBOYEV.D.I (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O’rta Osiyoda jadidlarning mahalliy xalqga ma’rifatini va dunyo qarashini oshirish yo’lida qilgan harakatlari yoritilib o’tilgan. Turkiston, Buxoro va Xiva xonligidagi jadidchilik harakatlari keltirib o’tilgan.