NEMIS VA O‘ZBEK TILLARIDA EVFEMIZMLARNING QIYOSIY TADQIQI. - Abdullayeva Iqbolxon Saydullo qizi (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada nemis va o'zbek tillaridagi evfemistik iboralarning qiyosiy tahlili keltirilgan bo'lib, lingvistik tanlovga singib ketgan madaniy nuanslarni o'rganishga qaratilgan. Adabiyotlarni o'rganish orqali tadqiqotda lingvistik tahlil va madaniy talqinni birlashtirgan uslubiy yondashuv qo'llaniladi. Natijalar nemis va o'zbek tillarida so'zlashuvchilarning o'ziga xos madaniy munosabat va ijtimoiy me'yorlarni aks ettiruvchi nozik mavzularda evfemizmlardan qanday foydalanayotganiga oydinlik kiritdi. Muhokama bo'limi ushbu topilmalarning oqibatlarini o'rganib chiqadi va samarali madaniyatlararo muloqot uchun evfemistik strategiyalarni tushunish muhimligini ta'kidlaydi.