ГИЁХВАНДЛИК ВОСИТАЛАРИ ВА ПСИХОТРОП МОДДАЛАРНИНГ НОКОНУНИЙ АЙЛАНМАСИГА ОИД ЖИНОЯТЛАРГА КАРШИ КУРАШИШДА РИВОЖЛАНГАН МАМЛАКАТЛАР ТАЖРИБАСИДАН ФОЙДАЛАНИШ - Абдуллаев Рустам Тулқинович; С.С.Шарипов (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Аннотация: Ушбу мақолада гиёхвандлик воситалари ва психотроп моддаларнинг ноконуний айланмасига оид жиноятларнинг олдини олиш, уларга қарши кураш ҳамда барҳам бериш жараёнида ривожланган мамлакатлар тажрибасидан фойдаланган холда бугунги кунда гиёхвандлик воситалари ва психотроп моддаларига қарши курашда содир этилаётган жиноятларнинг олдини олиш борасида самарали алгоритм ишлаб чиқиш, гиёхвандлик воситалари ва психотроп моддаларнинг ноконуний айланмасига қарши курашда эьтибор берилиши лозим бўлган жиҳатлар шунингдек, ушбу турдаги жиноятларни камайтириш чоралари тўғрисида маьлумотлар ёритилган.