REYNO KASALLIGI VA REYNO SINDROMI - Turg’unova Dilshoda Donyorjon qizi; Haydarova Shohista; Tojaliyeva Mohisanam Alisher qizi (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Reyno kasalligining kelib chiqish sabablari, namoyon bo’lish turlari, bosqichlari va oqibatlari, shuningdek ayollarda va erkaklarda namoyon bo’lish belgilar, kasallikkka erta tashxis qo’yish va davolash haqida bayon etilgan. Reyno kasalligi barmoqlardagi mayda arteriyalarning surunkali spazmi oqibatida rivojlanuvchi, og’riq hurujlari bilan kechuvchi kasallik hisoblanadi. Reyno kasalligini rivojlantiruvchi faktor qilib sovuqning uzoq muddatli ta’sirini, surunkali stresslarni keltirish mumkin.