LABORATORIYA TEKSHIRUVLARI NATIJALARIGA TURLI OMILLARNING TA’SIRI - Usmonov Mavlonxon Masutxon o’g’li; Qosimov Abdibannop Mamatqulovich; Ma’ripov Xamidxon Saidmaxmudovich (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya: Laboratoriya tadqiqotlari inson salomatlik holatining sezgir ko'rsatkichlari hisoblanadi. Tahlillar natijalari sinov namunasining fizik-kimyoviy xususiyatlarini aks ettiradi va raqamli shaklda ob'ektiv diagnostika ma'lumotlarini beradi. Bemorni davolash strategiyasi bo'yicha muhim qarorlar ko'pincha laboratoriya ma'lumotlaridagi kichik o'zgarishlarga asoslanadi. Aynan shuning uchun ham kasalliklarga tashxis qo'yish va davolash jarayonida laboratoriya tekshiruvlarining o'rni, shuningdek, talab qilinadigan tadqiqotlar ko'lami va soni doimiy ravishda ortib bormoqda. Biroq, har qanday diagnostika laboratoriyasining amaliyotidan ma'lumki, ular tomonidan olingan natijalar har doim ham to'g'ri deb bo’lmaydi. Bu laboratoriya ma'lumotlarining yakuniy natijalariga ta'sir qilishi mumkin bo'lgan ko'p sonli patologik bo'lmagan omillarning mavjudligi bilan bog'liq.