AMIR TEMUR DUNYO OLIMLARI NIGOHIDA - Abdushukurova Aziza Haydar qizi; Yusupov Ilyos Zafar òģli (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Istiqlol tufayli xalqimizning buyuk avlod-ajdodlarimiz yaratgan bebaho ma’naviyat sarchashmalaridan bahramand bo’lish davri yetib keldi. Ulug’ allomalarimiz, buyuk mutafakkirlarimiz, ruhi-pok bobokalonlarimiz nomlarini xalqimiz duolar bilan eslashmoqda va ularga haqqoniy xurmat-ehtirom ko’rastmoqda. Biz - buyuk avlod-ajdodlar vorisimiz, xalqimizningning ko’xna va boy tarixini davom ettiruvchilarimiz. Juda kata davrni qamrab olgan ulug’ tariximizning insoniyat taraqqiyotida katta o’chmas iz qoldirgan bir qismi xazrati Amir Temur faoliyatida mujassam bo’lgan.