ПРОФИЛАКТИКА ИНСПЕКТОРИНИНГ ФУҚАРОЛАРНИНГ ҲУҚУҚ ВА ЭРКИНЛИКЛАРИГА ТАЖОВУЗ ҚИЛАДИГАН ҲУҚУҚБУЗАРЛИКЛАР ПРОФИЛАКТИКАСИ БЎЙИЧА ФАОЛИЯТИНИНГ БУГУНГИ КУНДАГИ АҲАМИЯТИ ВА ДОЛЗАРБЛИГИ - Азимов Ойбек Адҳам ўғли (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Ушбу битирув малакавий ишида тадқиқот мавзусининг долзарблиги, профилатика инспеторининг инсон ҳуқуқ ва эркинликларини таъминлаш бўйича фаолияти тушунчаси, инсон ҳуқуқ ва эркинликларининг бугунги кундаги ҳолати ва профилатика инспекторининг инсон ҳуқуқ ва эркинликларини таъминлаш бўйича фаолиятининг узига хос хусусиятлари ёритилган. Бундан ташқари профилактика инспекторларининг инсон ҳуқуқ ва эркинликларини таъминлаш бўйича фаолияти доирасидаги нормаларнинг амалиёт таҳлили ҳамда ушбу фаолият доирасида юритиладиган процессуал хужжатлар, ушбу фаолиятдаги муаммо ва камчиликлар, шунингдек, айрим турдаги мавжуд муаммо ва камчиликларни бартараф етиш буйича бир катор таклифлар илгари сурилган. Шунингдек, инсон ҳуқуқ ва эркинликларини таъминлаш фаолияти буйича бошка хорижий давлатларнинг илғор тажрибаси хамда миллий қонунчилигимиздан фарқли ва ўхшаш томонлари, шунингдек, юкорида келтириб ўтилган жихатлари фойдаланган ҳолда ушбу фаолиятни такомилаштириш йўналишлари ёритиб ўтилган.