UZLUKSIZ MALAKA OSHIRISH JARAYONIDA BOSHLANG‘ICH SINF O‘QITUVCHILARINI INKLYUZIV TA‘LIM JARAYONIGA TAYYORLASH - Shalola Rizayeva Mamir qizi (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Kadrlar malakasini oshirish - uzluksiz ta’lim tizimi turlaridan biri bo‘lib, barcha sohada ishlovchi mutaxassislar va rahbar xodimlarning kasbiy bilim va ko‘nikmalarini yangilash hamda chuqurlashtirish jarayonidir. Kadrlarning raqobatbardoshlik sifatlari hamda bilim va ko‘nikmalarining zamon talablariga javob bera oladigan darajada bo‘lishini ta’minlaydi. Malaka oshirish har bir xodimning o‘z mutaxassisligi bo‘yicha so‘nggi fan yutuqlari, yangiliklari bilan tanishish, ularni o‘zlashtirish, yangi amaliy ish usullari, ilg‘or ish tajribalarini o‘rganishdan iborat ilmiy nazariy hamda amaliy tayyorgarlik jarayoni hisoblanadi. O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining “Xalq ta‘limi sohasidagi ilmiy- tadqiqot faoliyatini qo‘llab- quvvatlash hamda uzluksiz kasbiy rivojlantirish tizimini joriy qilish chora- tadbirlari to‘g‘risida” 2021-yil 25-yanvardagi PQ-4963-son qarori ijrosini ta‘minlash maqsadida Vazirlar Mahkamasi qarori, Xalq ta‘limi xodimlarini uzluksiz kasbiy rivojlantirish tizimini tashkil etish tartibi to‘g‘risida nizomda asosiy tushunchalar qo‘llanilgan: