PROFILAKTIKA INSPEKTORI TOMONIDAN BOSHQARUVNING BELGILANGAN TARTIBIGA TAJOVUZ QILUVCHI HUQUQBUZARLIKLAR PROFILAKTIKASINI TASHKILIY ASOSLARI - Ergashev Umirbek Umidjon O’g’li (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Ushbu maqolada O`zbekistonda shakllangan huquqbuzarliklar profilaktikasi milliy tizimi, ya`ni huquqbuzarliklar profilaktikasi siyosatiga, uning mazmun- mohiyatini o`zida aks ettiruvchi normativ-huquqiy hujjatlarga, shuningdek, ularning hayotda amalga oshirilishi va qo`llanilishini ta`minlovchi organ va muassasalar faoliyatiga bevosita o`zbek xalqining yuksak ma`naviyatini o`zida aks ettiruvchi insoniy tuyg`ular, buyuk ajdodlar meroslari, oila qadriyatlari haqidagi g`oyalar singdirilgan