KORXONADA AMALGA OSHIRILGAN INVЕSTISIYA LOYIHASI - Timur Tursunov Toxirovich (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Annotatsiya: Investitsiya faoliyati inson moliyaviy faoliyatining asosiy turlaridan biri hisoblanadi. Iqtisodiyotni shakllantirish salohiyati va mamlakatni moliyaviy sog'lomlashtirishga erishish ko'p jihatdan davlatga investitsiyalar oqimi bilan belgilanadi. Ushbu maqola mualliflik investitsiyalarini tasniflashni taklif qiladi. Mualliflar asosiy kapitalga qo'yilgan investitsiyalar hajmi bo'yicha statistik ma'lumotlarni tahlil qildilar, investitsiyalarning asosiy maqsadlari, omillari va muammolarini aniqladilar. Maqolada investitsiya jarayonining asosiy bosqichlari ko'rsatilgan, investitsiya loyihalari va ularni moliyalashtirish manbalarining original tasnifi ishlab chiqilgan, shuningdek, investitsiya loyihalarini amalga oshirishda yuzaga kelishi mumkin bo'lgan xavflarning asosiy toifalari ko'rsatilgan. Ishda investitsiya loyihasining hujjatli shakli - biznes-rejaning asosiy bo'limlari tavsifi berilgan. Maqola mualliflarining fikriga ko'ra, moliyaviy va nomoliyaviy aktivlarga investitsiya qilish samaradorligini baholash va natijalarini dastlabki modellashtirish vositalarini shakllantirish investitsiya jarayoni ishtirokchilarining xavf darajasini va salbiy kutishlarini kamaytirishga yordam beradi va qabul qilishni osonlashtiradi. investitsiya qilishda maqbul qarorlar. Shunday qilib, investitsiya salohiyatining ahamiyatini va undan investitsiya faoliyatida foydalanish rentabelligini oshirish mamlakatning investitsion jozibadorligini oshirish uchun sharoit yaratish imkonini beradi.