DATA MININGDA SEMMA METODOLIGIYASI TASNIFI - Sanayev Mashrab Eshquvvat o’g’li; Buriyev Zayniddin Elmurza o’g’li; Alisherov Boburjon Anvar o’g’li (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Bu maqola, ma'lumotlar tahlili va data mining sohasida SEMMA (Sample, Explore, Modify, Model, Assess) metodologiyasini ta'riflash va tavsiflashga bag'ishlangan. SEMMA metodologiyasi, ma'lumotlarni sinovdan o'tkazishdan boshlab, ulardan model yaratish va baho olish jarayonlarini tuzishda qo'llaniladi. Maqola, bu metodologiyani tushuntirib, har bir bosqichning ahamiyatini, faoliyatlarini va bu usulning ma'lumotlar tahlilida qanday yordam bera olishini ta'kidlaydi.