ЎЗБEКИСТОН ЖАНУБИДАГИ CRATAEGUS PONTICA МEВА ЎЛЧАМЛАРИНИНГ ЎЗГАРИШ КЎРСАТКИЧЛАРИ - Б.Н.Райимов (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Мақолада сариқ дўлана мева ўлчамларининг ўзгариши бўйича тадқиқотлар натижалари келтириб ўтилган. Тадқиқот ишлари Понтика дўланаси (Crataegus pontica C.Koch) да олиб борилиб, унинг танланган шакли назорат варианти ва бошқа шакллардан мева диаметри бўйича 11,8-18,7%, мева узунлиги бўйича 13,3%, мева оғирлиги бўйича 33,3-45,4%, уруғ оғирлиги бўйича 14,3-33,3%, мағиз чиқиш кўрсаткичи бўйича 2,0-4,6% га тенг бўлди.