AQSH BAYRAMLARI,ULARNI O‘TKAZISHDAGI URF-ODATLAR - Davirboyeva Nigina; Qurbonova Nasiba (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Anotatsiya: Amerika Qo'shma Shtatlari ko'p millatli va ko'p millatli davlatdir (Amerika Qo'shma Shtatlari hatto "muhojirlar mamlakati" deb ataladi), shuning uchun uning hududida dunyoning turli burchaklaridan kelgan turli xil festivallar ko'p.AQSh o'z davlatlari va turli muhim sanalarda nishonlash uchun o'z kunlarini belgilash huquqiga ega bo'lgan 50 ta mamlakatdan iborat bo'lganligi sababli, prezident va hukumat bayramlarni nafaqat davlat xizmatchilari uchun belgilab qo'ygan. Shu sababli, AQShda bayramlar oddiy emas. Biroq, 10 ta muhim sana bor AQShda milliy bayramlar, har bir joyda nishonlanadi, barcha diniy, irqiy va diniy e'tiqod vakillari, millatning birligini tasdiqlaydi.