RANDOM FOREST MODELI VA MODELNING GIPERPARAMETRLARI - Salimov Jamshid Obid o‘g‘li; Алдай Мақтагүл; Abdiyev Samandar Ilhom o‘g‘li (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Annotatsiya: Mashinali o‘rganish algoritmlari ma’lumotlardan qimmatli tushunchalarni olishda, biznes va tadqiqotchilarga ongli qarorlar qabul qilishda muhim rol o‘ynaydi. Bunday algoritmlardan biri tasniflash vazifalari uchun keng qo'llaniladigan Random Forest. Random Forest tasnifi ko‘plab Qarorlar daraxtini qo‘radi va yangi obyekt eng ko‘p ovoz tuplagan klassga tegishli deb qaraladi. bu esa uni murakkab muammolarni hal qilish uchun intuitiv va kuchli vositaga aylantiradi. Ushbu maqolada qaror Random Forest algoritmi yordamida ma'lum bir kasallikka chalingan bemorga qaysi dori mos kelishini aniqlaydigan model yaratilgan. Bu muammo multi-sinf tasnifi (multiclass classification) yordamida hisoblanadi. Shu bilan bir qatorda, funktsiya, ko‘plab modular transformerlar va giperparametrlar orqali Random Forest algoritmi amalga oshirilgan.